Sökresultat för Maria Blohm...
Rensa filter?
Lyft ditt brödbakande till nya nivåer med hjälp av proffsiga knep och tekniker.Här får du lära dig att baka bättre, smartare och alltid med samma lyckade resultat. Inga diffusa angivelser som ”10-14 dl” eller ”arbeta degen tills den känns smidig”. Med…
Kategorier: Bakning, bröd och kakor Hälsosam mat Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för dieter och särskilda hälsotillstånd Maträtter
Uppföljaren till storsäljande Nytt brödAldrig förr har det varit så enkelt och så gott att äta glutenfritt bröd! I Baka nytt delar Maria Blohm och Jessica Frej med sig av de allra senaste teknikerna och ingredienserna som gör det glutenfria brödet så saftigt och…
Många avstår från brödbak för att det känns krångligt. Det är lite för komplicerat och lite för svårt att passa in det i vardagen. Med Maria Blohms recept och tekniker blir brödbaket mycket enklare. Du kan till exempel baka ut brödet till limpor på kvällen, låta det jäsa över natten och skjutsa in det i ugnen när du…
Det blir godare när Maria Blohm och Jessica Frej bakar utan gluten. I alla fall enligt de översvallande positiva reaktioner som vällde in från press, bloggare och hemmabagare förra året i samband med att deras första gemensamma bok, Nytt bröd, kom ut. Saftigt! Smakrikt! Håller länge! Godast! var reaktioner som ofta…
Kategorier: Hälsosam mat Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för dieter och särskilda hälsotillstånd
Glöm de smuliga köpebröden, lär dig hantverket från grunden!
Sverige är ett av världens mest glutenintoleranta länder. Runt 150.000 svenskar tros lida av sjukdomen, som dyker upp allt senare i livet och är dubbelt så vanlig bland kvinnor som hos män.
Jessica Frej är tv-kock och drabbades själv av celiaki som barn.…
Brödbak för lata!
Goda nyheter: Du behöver inte stiga upp klockan fyra på morgonen för att få njuta av doften och smaken av nybakade bröd till frukost. I Långjäst och lättbakat: Riktigt bröd med enkla metoder presenterar Maria Blohm smarta baktekniker och recept på bröddeg (och bulldeg) som arbetar medan du tar det…
Kategorier: Hälsosam mat Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning för dieter och särskilda hälsotillstånd
Maria Blohms och Jessica Frejs glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga hittar man i helt vanliga matbutiker. Här lär man sig göra frasiga pajskal, krispiga pizzabottnar och en pastadeg som kan…
Brödbak för lata!
En riktig drömbakbok – både för enkelheten och för det fantastiska resultatet.
Många avstår från brödbak för att det känns krångligt. Det är lite för komplicerat och lite för svårt att passa in det i vardagen. Med Maria Blohms recept och tekniker blir brödbaket mycket enklare. Du kan till exempel baka…
Baka glutenfritt bröd som är både saftigt, smakrikt och hållbart! Här presenteras en mängd recept som alla är baserade på rena råvaror utan mjölmixer.
Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både…
Buckwheat, cornmeal, and rosehip flour are some of the many alternatives to wheat, rye, and barley, our traditional grains. These ingredients open the way to endless possibilities both for the gluten-intolerant who are tired of sorry and crumbly commercial breads and for curious home bakers who want to try something…
Grovt bröd är Maria Blohms nya brödbok som riktar sig till dig som vill ha gott bröd varje dag.
Boken innehåller riktigt grova bröd som danskt rågbröd och pumpernickel, men även halvgrova bröd som går att rosta och smaksatta bröd som pestobröd och tomatfocaccia.
Grovt bröd ger dig vardagsbröd och festbröd, bröd till…